Shanghai 2019: Kia KX5 – Cum arată Sportage made in China?

Shanghai 2019 Kia KX5 (9)

Kia KX5 este Sportage made in China. SUV-ul a fost prezentat la Salonul Auto de la Shanghai. Cât de mult seamănă cu versiunea europeană?

Schimbarea majoră vizează partea frontală. În locul grilei tiger nose, Kia KX5 primește o grilă masivă, asemănătoare cu ceea ce știm de la Sorrento, flancată de faruri înguste, noi.

Shanghai 2019 Kia KX5 (12)

KIAmă-mă și voi veni pentru că ești atât de KUGA! Test drive la munte cu Ford Kuga și Kia Sportage

În partea posterioară însă, modelul seamănă cu Sportage-ul comercializat în Europa și în America. Astfel, stopurile cu o semnătură luminoasă diferită sunt unite de banda cromată familiar clienților de pe alte continente.

Sunt însă schimbări la interior, acolo unde KX5 primește un bord redesenat, un instrumentar de bord digital de 7 inci. Au dispărut butoanele fizice pentru controlul climatizării, funcțiile acestora fiind preluate de ecranul tactil de 10,25 inci, care redă și sistemul multimedia. Climatizarea poate fi comandată și prin intermediul unui panou cu funcție touch.

Shanghai 2019 Kia KX5 (8)

Kia Sportage împlinește 25 de ani. Mai țineți minte cum arăta prima generație?

Două motoare sunt disponibile pe piața din China: un propulsor T-GDi de 1,6 litri cu patru cilindri, 177 CP și 265 Nm cu transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj și o unitate aspirată de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 165 CP și 203 Nm. Aceasta este cuplată la o transmisie automată cu șase trepte.

SUV-ul este echipat cu funcție de control vocal, încărcare prin inducție a telefonului mobil și o cameră de 360 de grade.

Shanghai 2019 Kia KX5 (6)

Adaugati comentariu