Am nevoie de o masina si vreau sa stiu cum aleg firma de rent a car?

rent a car

Sunteti in postura in care aveti nevoie de inchirierea unei masini, dar nu stiti cum sa alegeti firma de rent a car? Va intelegem perfect! Inchirierea unui autovehicul a reprezentat tot timpul o problema pentru cetatenii romani, care au dorit sa apeleze la acest serviciu si sa gaseasca o companie de rent a car, ce le poate satisface nevoile.

Trebuie sa stiti dinainte ca piata de rent a car din Romania vine la pachet cu foarte multe uscaciuni. In acest articol veti vedea cum se alege firma de inchirieri masini si cum se vor ocoli companiile, care pot ajunge sa va pacaleasca. Totul este simplu! Nu aveti nevoie decat sa fiti atent la articolul respectiv si sa respectati pasii.

In ultimii 10 ani inchirierea unei masini a reprezentat tot timpul un impediment pentru cetatenii romani plecati in strainatate. Serviciile precare de rent a car din Romania au fost o problema si pentru cetatenii straini, ce doreau sa inchirieze un autovehicul pe teritoriul Romaniei. Ce nu au inteles foarte multe companii de inchirieri auto, a fost ca ele depind de consumatorii serviciului si ca ei reprezinta cel mai important element, pentru a-si continua business-ul. In acest articol, vom incerca sa ajutam clientii de inchirieri auto, pentru ca ei sa faca cele mai bune alegeri in ceea ce priveste serviciile de rent a car din tara noastra.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului.

Am nevoie de o masina si vreau sa stiu cum aleg firma de rent a car?

Piata de rent a car din Romania este extrem de diversificata. Cu toate ca in prezent serviciile de inchirieri masini par destul de complete, companiile de rent a car au nenumarate metode de a-si pacali propria clientela. Nu este un fenomen normal, dar a ajuns in prezent ca foarte multe companii de rent sa se incadreze intr-un mic blacklist. In acest articol vom vedea cum puteti sa alegeti din companiile de inchirieri auto, care isi respecta clientii si ofera servicii de rent pe masura.

Care sunt criteriile prin care puteti alege o companie de inchirieri auto?

Trebuie sa intelegem inainte de toate ca alegerea unei firme de inchirieri auto se poate realiza destul de usor. Va trebui sa urmati cativa pasi simpli, care sa va fereasca de anumite scam-uri ce pot aparea pe parcurs. De asemeni, tot aceeasi pasi va va ajuta sa optimizati mult mai usor procesul de inchiriere auto.

Primul lucru pe care trebuie sa il verificati la o companie de rent a car sunt recenziile.

Verificati recenziile la o companie de rent a car

Recenziile sunt cele mai importante, atunci cand alegeti o firma de inchirieri autoConteaza extrem de mult numarul recenziile. Cu cat acesta este mai mare, cu atat este mai lunga activitatea companiei de rent in mediul online. Spre exemplu: O firma de inchirieri masini cu 5 recenzii, nu poate avea mai mult de un an de activitate. De asemeni, o companie de rent a car ce activeaza in mediul online de cel putin 4 ani, va trebui sa numere peste 50 de recenzii.

Atentie la raspunsul dat de companiile de inchirieri auto, pentru recenziile oferite de clienti. Daca firma de rent raspunde la cel putin jumatate din recenzii, inseamna ca acorda interes fata de client. Ideea este ca doriti sa apelati la o firma de rent a car, careia ii pasa de dumneavoastra. Raspunsul la recenzii este forma cea mai pura din mediul online, prin care o companie interactioneaza cu clientii sai.

Mai departe, va trebui sa urmariti nota recenziilor pentru compania de inchirieri auto. Aceasta nu va trebui sa fie sub 4,2. Nu incercati sa alegeti firme de inchirieri masini, care au sub aceasta nota!

Compania de inchirieri masini va trebui sa colaboreze cu dumneavoastra printr-un site integru si bine pus la punct

In prezent, cele mai multe dintre servicii si produse sunt comandate online. Site-ul pe care va plasati rezervarea masinii, va trebui sa fie un element online extrem de bine pus la punct. Este esential sa se deschida si sa ofere o forma de calitate superioara pe toate device-urile existente. De asemeni, va trebui sa fie usor de folosit, iar procesul de rezervare online a masinii dorite nu va trebui sa se realizeze cu mai mult de trei click-uri.

Site-ul de rent a car va trebui sa fie atractiv si destul de profesionist. Fiecare element din site va trebui sa fie prezentat cu lux de amanunt. Acesta se va cuveni sa contina in mod obligatoriu o pagina de contact si una de termeni si conditii. In rubrica de termeni vor trebui trecute o parte din capitolele, ce apartin contractului de rent a car.

Site-ul de rent a car va trebui sa fie conectat la platformele de socializare

Aparitia companiei de rent a car in randul platformelor de socializare arata dorinta firmei de a fi prezenta pe piata. Aici, este postata activitatea brand-ului si elemente ce tin de domeniul de inchirieri masini. In general, retelele de socializare arata activitatea sociala a companiei. Tot aici se gasesc recenzii, ce transmit in continuare parerile clientilor.

In functie de activitatea sociala a companiei in cadrul platformelor de socializare si a recenziilor se va forma o parere. O firma de inchirieri masini activa este un brand vizibil si implicat pe piata economica.

Alegeti compania de inchirieri masini din orasul in care doriti sa ajungeti

Urmatorul pas la care va trebui sa fiti atent este alegerea companiei de inchirieri auto din orasul in care doriti sa ajungeti. Spre exemplu: Daca ajungeti cu avionul in orasul Bucuresti, ar fi foarte bine sa optati pentru o firma de rent a car din orasul Bucuresti. In cazul in care veti inchiria din partea unei companii din orasul Sibiu ( sa zicem ), acestia vor avea de adaugat o taxa de pick up. Aceasta taxa apare atunci cand firma de rent va avea de adus masina din parcul lor auto, in orasul in care va fi clientul.

Solicitati contractul de rent a car inainte de a inchiria masina dorita

Inainte de a ajunge la parcul auto pentru a inchiria masina, va trebui sa solicitati contractul de rent a car. Pe baza acestui document, foarte multe companii de inchirieri auto obtin venituri suplimentare de la clienti. Aceste taxe aplicate sunt metode de a pacali clientul. Nu sunt foarte multe companii care aplica aceste practici, dar sunt destule. Sunt indeajuns de multe firme de inchirieri masini care recurg la aceste inselatorii, astfel incat sa se realizeze un reportaj la Stirile ProTV. Deci, va trebui sa fiti atenti! Alegeti compania, solicitati contractul si analizati-l.

Cam acesta a fost articolul nostru despre cum alegeti compania. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim in continuare drum intins!

Adaugati comentariu