Noul Porsche Cayenne – Informații și fotografii oficiale

Noul Porsche Cayenne Coupe (27)

Noul Porsche Cayenne Coupe preia valorile SUV-ului obișnuit, dar cu o amprentă mai dinamică, mai emoțională, mai atletică. Așa descrie președintele Consiliului de Administrație de la Porsche AG, Oliver Blume, noul model.

Mașina primește o parte posterioară redesenată, o banchetă cu două locuri individuale și poate fi configurată cu unul dintre cele două tipuri de acoperiș disponibile: un plafon panoramic din sticlă, oferit standard, cu o lungime de 2,16 metri, sau unul opțional, din fibră de carbon, un aspect imposibil de ghicit din fotografiile spion apărute în ultima perioadă.

Noul Porsche Cayenne Coupe (17)

GALERIE FOTO

Acoperișul din fibră de carbon face parte dintr-unul dintre cele trei pachete sport disponibile opțional. Acestea aduc jante GT Design de 22 de inci, finisaje din carbon și Alcantara la interior, iar pentru Cayenne Turbo Coupe, este disponibil și un sistem de evacuare sport.

Linia descendentă a acoperișului, coborâtă cu 20 de milimetri, și luneta foarte înclinată îl poziționează pe Cayenne Coupe – susțin cei de la Porsche – în topul celor mai sportive modele din segment. Spațiul rezervat plăcuței de înmatriculare a fost mutat în bara spate.

Noul Porsche Cayenne Coupe (10)

O premieră în clasa SUV-urilor coupe, Cayenne Coupe vine cu un eleron adaptiv, parte a pachetului Porsche Active Aerodynamics, care se extinde automat la viteze de peste 90 km/h, pentru a asigura o forță de apăsare superioară pe puntea spate și pentru a oferi un flux de aer mai bun.

Șoferul de Cayenne Coupe va lua loc în scaunul cu tetieră integrată, în timp ce pasagerii din spate, așezați în cele două locuri individuale, stau acum cu 30 de milimetri mai jos ca într-un Cayenne obișnuit.

Noul Porsche Cayenne Coupe (4)

Bagajele lor își găsesc loc în portbagajul cu un volum de 625 de litri (1.540 de litri cu scaunele spate rabatate). Versiunea Turbo oferă 600 de litri (1.510).

Două motoare vor fi disponibile în momentul lansării modelului pe piață: Cayenne Coupe primește un propulsor turbo de 3.0 litri cu șase cilindri, care dezvoltă 340 de cai putere și 450 Nm. Cu pachetul Sport Chrono, mașina poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 6 secunde. Dacă modelul este echipat cu pachetele sport opționale, care includ materiale ușoare, poate atinge 100 km/h în 5,9 secunde. Viteza maximă este de 243 km/h.

Noul Porsche Cayenne Coupe (1)

Vârful de gamă Cayenne Turbo Coupe este pus în mișcare de un motor V8 twin-turbo cu patru cilindri, care dezvoltă 550 de cai putere și un cuplu de 770 Nm. Versiunea Turbo sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și atinge o viteză maximă de 286 km/h.

Noul Porsche Cayenne Coupe va ajunge în showroom-uri la sfârșitul lunii mai.

Adaugati comentariu