Test drive Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC Coupé – Când ai lumea la picioare

Test drive Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC Coupé (6)

A venit pe lume Mercedes-Benz GLE Coupe și brusc, BMW X6 nu a mai fost atât de controversat. Un SUV coupe? Sună a struțo-cămilă. Sună scandalos, dar atât de incitant. Mercedes nu putea așadar să-l lase pe bavarez să primească toată atenția. Avem la test unul dintre avangardiștii segmentului cu gardă mare la sol și linii sexy de coupe. Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC Coupé.

FOTO: Bogdan PARASCHIV

Mercedes-Benz GLE Coupe pierduse startul. BMW X6 se vânduse deja în aproape 300.000 de exemplare, atunci când el abia ieșea pe porțile uzinei. X6 îl aștepta după colț. N-a lovit. A vrut să vadă ce poate face puștiul care arăta de parcă era antrenor de fitness. Avusese șapte ani la dispoziție pentru a se antrena pentru… Liga Campionilor. Avusese timp să învețe din greșelile celor de la BMW și să-și pregătească o ofensivă ca la carte.

Test drive Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC Coupé (5)

Top 10 mașini de fugit în lume testate de MissAuto

GLE-ul nostru respiră clasă și eleganță și se vede că, la vremea lui, avea un singur țel: să-și bată rivalul bavarez cu propriile arme. Și pentru asta, trebuia să câștige meciul încă de la prima vedere. A primit astfel, o parte frontală cu o expresie intimidantă, marcată de grila tăiată în două de lamela care sprijină logo-ul cu steaua uriașă. Din profil, mașina vopsită în Hyacinth Red (1.476 de euro) arată ca un atlet la linia de start, pregătit să plece în cursă.

Din spate – acel spate controversat – mastodontul care și-a făcut debutul în Jurassic World în 2015, pare pregătit să se ia la trântă cu dinozaurii. Partea posterioară este și ea tăiat în două de o bandă cromată. Țevile de evacuare sunt false, dar punctează decisiv la impresia artistică. Dramatism adaugă și eleronul integrat în capacul portbagajului, și jantele de 21 de inci.

Test drive Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC Coupé (3)

Test drive Mercedes-Benz G 500 – Bruta cu bune maniere

Stai sus ca și cum ai avea lumea întreagă la picioare și, deși mașina pare uriașă din afară – și așa o spun și cifrele – din interior se simte compactă și legată, manevrabilă și docilă. Măsoară […]

Adaugati comentariu