Oficial – Cel mai rapid SUV din lume este…

Bentley Bentayga Speed - Cel mai rapid SUV din lume

A venit pe lume cel mai rapid SUV construit vreodată. Noul Bentley Bentayga Speed este pus în mișcare de un motor W12 de 6.0 litri, care produce 635 de cai putere și un cuplu de 900 Nm. Mașina va fi prezentată luna viitoare la Geneva.

Propulsorul îi asigură cifre demne de un hypercar. Astfel, noul Bentley Bentayga Speed ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde (față de 4,1 secunde pentru versiune anterioară), cifre demne de un hypercar. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte.

Bentley Bentayga Speed - Cel mai rapid SUV din lume

Bentayga Speed poate să atingă o viteză maximă de 309 k/h (301 km/h în cazul versiunii anterioare). SUV-ul ultra-luxos beneficiază și de un mod Sport revizuit, care îi asigură un plus de dinamică și care îi asigură o coloană sonoră pe măsura look-ului.

Această versiune este echipată cu tracțiune integrală Speed, diferențial blocabil electric și pune la dispoziția celui aflat la volan până la opt moduri de rulare. Frâne carbon ceramice, cele mai mari montate vreodată la un Bentley, reușesc să oprească supercarul cu gardă mare la sol.

Bentley Bentayga Speed - Cel mai rapid SUV din lume

Prima tehnologie a lumii de control electric al ruliului, Bentley Dynamic Ride, are la bază un sistem de 48 de volți și este menit să contracareze instant forțele laterale în viraje și să asigure contactul maxim al anvelopelor cu suprafața de rulare pentru un plus de stablitate, confort și manevrabilitate.

Bentayga Speed primește faruri cu tentă închisă, un eleron de mari dimensiuni, o grilă închisă la culoare, jante cu design unic de 22 de inci cu 10 spițe și logo-ul Speed pe aripi.

Bentley Bentayga Speed - Cel mai rapid SUV din lume

Cabina lui Bentayga Speed continuă imaginea impresionantă a exteriorului și oferă astfel o atmosferă dramatică. Cusăturile contrastante, logo-ul Speed, materiale fine ca Alcantara și-au făcut loc la bord. Clienții pot comanda scaune față cu 22 de reglaje și funcție de masaj, sistem multimedia pentru pasagerii din spate, dar și posibilitatea de a configurare cu patru locuri în loc de cinci.

Bentley Bentayga Speed - Cel mai rapid SUV din lume

Cel mai rapid SUV din lume, Bentley Bentayga Speed, va fi prezentat luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva, care își deschide porțile pe 5 martie.

Adaugati comentariu