Geneva 2019: Noua Mazda CX-30 – Primul SUV coupe de la Mazda e aici

Noua Mazda CX-30 (12)

Noua Mazda CX-30 este noul SUV coupe compact care se poziționează între CX-3 și CX-5. Cu elemente tipice designului Kodo și tehnologia Skyactiv de ultimă generație, CX-30 promite și spațiu generos la bord.

Noua Mazda CX-30 este cel de-al doilea model de nouă generație al constructorului nipon, care a prezentat recent și noua Mazda3. CX-30 măsoară 4.395 mm în lungime, 1.795 mm în lățime și 1.540 mm în înălțime, primind un ampatament de 2.655 mm. 430 de litri este volumul oferit de portbagaj.

Și noul model are la baza noua platformă Skyactiv-Vehicle Architecture, care vine la pachet cu sistemul de tracțiune integrală și cu G-Vectoring Control.

Noua Mazda CX-30 (15)

GALERIE FOTO

Gama de motorizare va include și noua unitate Skyactiv-X, care apare și în gama Mazda3, cu aprindere prin compresie și eficiență tipică unui propulsor diesel.

La exterior, CX-30 combină formele fluide ale unui coupe cu robustețea tipică unui SUV, aceasta din urmă confirmată și de prezența protecțiilor din plastic de pe lateral. Partea posterioară este mai îngustă, pentru a asigura imaginea sportivă a modelului. La polul opus, partea frontală propune imaginea curajoasă cu grila de mari dimensiuni și farurile LED înguste și alungite, cu o capotă robustă și bombată.

Opt culori exterioare sunt disponibile, printre care și Soul Red Crystal, Machine Grey și Polymetal Grey.

Noua Mazda CX-30 (7)

Cabina este concentrată în jurul celui aflat la volan și asigură o atmosferă aerisită și un design minimalist. Se regăsesc la bord noul sistem audio Bose cu 8 sau 12 incinte, materiale premium și finisaje rafinate. Viitorul posesor poate alege una dintre cele două culori disponibile: Dark Brown (disponibilă cu piele alba sau neagră) sau Dark Blue (bej sau neagră).

Volanul telescopic poate fi reglat pe o adâncime de 70 mm, iar scaunele primesc șezut reglabil pentru o poziție de conducere cât mai bună.

Acesta are la îndemână și ecranul tactil de 8,8 inci, care redă sistemul MZD Connect.

Noua Mazda CX-30 (14)

Gama de motorizare include untități Skyactiv pe benzină, echipate cu noul sistem M-Hybrid, care integrează o baterie litiu-ion de 24V, amplasată între roți.

Mașina poate fi echipată și cu sistemele de siguranță i-Activesense, un pachet care include acum sistemul de monitorizare a șoferului.

Adaugati comentariu