Ce sistem de propulsie pregătește Porsche pentru Cayenne?

Porsche Cayenne E-Hybrid

Porsche caută soluții alternative, care să ajute producătorul german să se alinieze standardelor de poluare tot mai stricte. Supercar-ul electric Taycan și Taycan Cross Turismo sunt deja pe drum, nemții au anunțat că Macan va fi disponibil exclusiv electric și acum iau în considerare propulsie cu emisii zero și pentru SUV-ul de clasă mare, Cayenne.

Subiectul este încă în dezbatere la nivel înalt, anunță site-ul britanic AutoExpress, dar, pentru că cererea de mașini electrice este tot mai mare, se va discuta viitorul fiecărui model. Astfel, își vor face apariția versiuni electrificate în fiecare gamă de modele de la Porsche.

Cum se pronunță numele viitorului supercar electric de la Porsche, Taycan?

“Atunci când vom construi o mașină 100% electrică, aceasta trebuie să fie concepută anume pentru electromobilitate, așa cum este Taycan. Nu sunt deloc adeptul oferirii unei mașini care să integreze totul (N.R.: toate sistemele de propulsie), pentru că mașinile noastre sunt ultra-performante și nu este posibil să obținem acest nivel de performanță cu un tren de rulare polivalent”, explică Oliver Blume, CEO la Porsche AG.

Porsche a făcut deja primul pas spre electrificare în gama Cayenne. SUV-ul Cayenne E-Hybrid a fost prezentat cu un an în urmă.

Citește mai multe pe www.autoexpert.ro!

Adaugati comentariu