Primul test video în România cu noul SUV compact Volvo XC40 D4 AWD care a fost încununat recent de titlul de mașina anului 2018 în Europa.

Volvo lansează mașini pe bandă rulantă. Nici nu s-a așternut bine cerneala pe mapa de presă a lui XC60 toamna trecută și Volvo lansează SUV-ul compact XC40.

XC40 este doar ierarhic frățiorul lui XC60 pentru că nu este nici înrudit cu XC60 și nici nu este mai prejos în materie de finisare și materiale.

Construit pe noua platformă CMA pentru modelele compacte de la Volvo, noul XC40 este extrem de agil și de incitant la condus. De luna viitoare se va putea opta inclusiv pentru suspensie adaptivă.

Interiorul este o surpriză foarte plăcută din cel puțin trei motive:

  • Materialele sunt de o calitate excepțională pentru acest segment incluzând inserții din aluminiu natur, mochetă pe fețele de uși, plastic moale peste tot
  • Interiorul este extrem de practic cu numeroase spații ingenioase de depozitare, buzunare foarte mari în uși, portbagaj spațios și foarte modulabil cu podea dublă
  • Spațiul interior este extrem de generos, în spate, spațiul fiind comparabil cu cel din XC60. Unic poate în industrie, mașina este mai lată în spate decât în față și tunelul central este foarte discret în ciuda prezenței cardanului, astfel că pot călători și trei persoane în spate destul de confortabil.

XC40 nu îl copiază pe XC60 nici la design. Într-o lume în care domină formele rotunde, alura pătrățoasă a lui XC40 cu grila concavă și verticală a radiatorului este o prezență originală.

Versiunea D4 AWD este alături de T5 topul gamei. O altă surprinză plăcută este că nivelul de bază Momentum conține o echipare standard mai bogată sensibil decât la rivalii germani. La prețul de 40.873 euro și echiparea standard foarte bogată, XC40 AWD Momentium este o ofertă imbatabilă în segmentul său.

Vă invităm să urmăriți primele impresii în testul video.