Test comparativ: Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Nissan X-Trail și Renault Koleos

Test comparativ: Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Nissan X-Trail și Renault Koleos

Test comparativ: Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Nissan X-Trail și Renault Koleos – patru jucători la masă…un singur câștigător posibil. Doi dintre ei țin în mânecă perechea tracțiune integrală – șapte locuri, ceilalți doi nu au decât un astfel de atu. Însă în cazul de față, la fel de importante se pot dovedi și celelalte cărți.

Lupii tineri Škoda Kodiaq, Peugeot 5008 și Renault Koleos își ațintesc privirile asupra veteranului Nissan X-Trail. Niciunul nu-și dezvăluie slăbiciunile la prima vedere. Dar turneul lung și obositor conține traseu urban, viraje și porțiuni de autostradă, precum și o etapă de macadam. Cărțile au fost făcute, să înceapă jocul!

Știu, cu toții ne-am obișnuit ca segmentul SUV-urilor compacte să afișeze cea mai rapidă creștere pe piața din Europa. Însă în ultimul an, a început să crească cererea de SUV-uri mai mari, de volum, eventual și cu șapte locuri, iar principalii nou-veniți sunt Škoda Kodiaq și Peugeot 5008 care s-au urcat pe locurile 3 și 4 ale clasamentului, în detrimentul veteranilor Mitsubishi Outlander și Honda CR-V.

Cel mai recent model apărut în panoplia vânzărilor este Renault Koleos, care a atacat piața în luna mai, de aceea nu a avut timp să urce mai sus de locul 8 în clasamentul vânzărilor. L-am lăsat intenționat la sfârșit pe veteranul X-Trail: deși se află de mai bine de trei ani pe piață, japonezul se bucură de un succes fabulos, situându-se pe primul loc în ierarhia vânzărilor SUV-urilor medii pe bătrânul continent, cu o pondere în segment de 22,8%! Mai mult, ajuns la a treia generație, X-Trail este și cel mai bine vândut SUV din lume: cu 766.000 unități comercializate în 2016 (am contorizat aici și versiunea americană Rogue), crossover-ul depășește cu 13.000 unități modelul Honda CR-V. Cum se oglindește, însă, succesul japonezului în
prestațiile sale pe șosea? Citește mai mult.

Adaugati comentariu