Rolls-Royce Cullinan – prețuri în România

Rolls-Royce Cullinan – prețuri în România

Primul SUV din istoria constructorului britanic și primul crossover ultra-luxos al lumii, Rolls-Royce Cullinan, a ajuns și în România. Mașina a preluat denumirea Cullinan după cel mai mare diamant descoperit vreodată, care face parte din bijutieriile Coroanei Britanice.

Cullinan este cea de-a doua mașină a companiei construită pe platforma din aluminiu “Architecture of Luxury”, după limuzina Phantom. O adevărată forță a naturii este Cullinan, pentru că sub capota sa se regăsește un motor V12 de 6,75 de litri, care dezvoltă 563 de cai putere și un cuplu de 850 Nm de la doar 1.600 rpm. Sunt cifre care propulsează SUV-ul către viteza maximă de 250 km/h.

O suspensie pneumatică autoreglabilă, ce face milioabe de calcule pe secundă, și sistemul de reglare activă a amortizoarelor transformă noul Rolls într-un covor zburător și se asigură că roțile păstrează un contact permanent cu solul.

Sloganul care introduce mașina este “Effortlessly, Everywhere”, cu aluzie la butonul “Everwhere”, care modifică transmisia cuplului, astfel încât mașina să poate ajunge “Fără efort, oriunde”, indiferent dacă are de-a face cu pietriș, iarbă, noroi, zăpadă sau nisip. Nu există un alt SUV de lux care să poată traversa vaduri de până la 540 mm.

Mașina coboară automat atunci când șoferul se apropie, pentru a facilita accesul. Portierele care se deschid în sensuri opuse permit o urcare și mai ușoară.

Cullinan măsoară 5.341 mm în lungime, 2.164 mm în lățime, 1835 mm în înălțime și are un ampatament de 3.295 mm. 2 tone și 660 de kilograme cântărește monstrul cu inimă V12. Portbagajul pune la dispoziția ocupanților 560 de litri sau 600 de litri atunci când podeaua este îndepărtată. Rabatarea scaunelor din spate – o premieră pentru un automobil RR – aduce 1.930 de litri și o lungime de încărcare de 2.245 mm, ceea ce face din ultra-luxosul Cullinan o mașină foarte practică.

Ușa portbagajului oferă și facilități de picnic, pentru că, prin simpla apăsare a unui buton apar acolo două scaune și o masă.

Clienții pot opta pentru una dintre cele două configurații pentru locurile din spate: banchetă obișnuită sau două scaune individuale.

Rolls-Royce Cullinan poate fi comandat în România cu un preț de pornire de 265.000 de euro fără TVA.

Adaugati comentariu