Mazda CX-4. Ce SUV mai construiesc japonezii și când va fi gata?

Mazda CX-4

Mazda reacționează la curentul SUV coupe din industrie. Replica niponilor se numește Mazda CX-4 și va fi prezentată oficial la începutul lunii viitoare, la Salonul Auto de la Geneva.

Misterul a fost elucidate. Teaser-ul publicat săptămâna trecută de constructorul japonez nu va fi vesiunea facelift a SUV-ului subcompact CX-3, ci chiar CX-4, un SUV coupe, care va fi poziționat între CX-3 și CX-5.

Noul membru al familiei CX va fi și cel de-al cincilea la nivel global, pentru că CX-7 și CX-9 se regăsesc în gamă pe alte continente. La ora actuală, în China se comercializează deja un CX-4, dar denumirea nu a fost folosită și pe alte piețe.

La baza viitorului SUV se va regăsi noua platformă SKYACTIV Vehicle Architecture, care și-a făcut debutul odată cu noua Mazda3. Și pe aceasta o vom vedea în martie la Geneva. Astfel, și sub capota lui CX-4 își va face loc motorul cu aprindere prin compresie SKYACTIV-X.

Imaginea teaser arată partea posterioară a viitorului model, din care putem ghici garda mare la sol, proporțiile compacte, luneta de mici dimensiuni care sugerează o linie descendentă a acoperișului, și stopurile LED, asemănătoare cu ceea ce am văzut la Mazda3.

Luna viitoare la Geneva, vor ajunge și Mazda MX-5 30th Anniversary Edition, dezvăluită săptămâna trecută, și versiunile Mazda3, prezentate în ianuarie, la Detroit.

Adaugati comentariu