Kia xCeed – noul SUV sud-coreean apare în prima imagine teaser

Kia xCeed - noul SUV sud-coreean apare în prima imagine teaser

Familia de SUV-uri de la Kia se mărește. În portofoliul constructorului sud-coreean își face acum loc Kia xCeed. În mai puțin de 24 de ore, asiaticii au arătat prima schiță oficială cu designul viitorului SUV, dar și o imagine teaser a unui concept cu o semnătură luminoasă inediată.

Kia xCeed apare într-o schiță de design cu un look dramatic. Desenul arată un acoperiș cu linie plonjată, o parte posterioară agresivă, aripi proemninente și jante de dimensiuni uriașe, care, cel mai probabil, nu se vor regăsi și la versiunea de serie.

Schița prezintă o mașină fără oglinzi retrovizoare și fără mânere în portiere. În realitate însă, imaginea viitoarei Kia xCeed va fi una mai realistă, așa cum au arătat fotografiile mașinii surprinse în teste de către fotografii spion.

Crossover-ul, care are la bază noul Ceed, prezentat anul trecut, va primi bare redesenate și o gardă la sol mai mare, dar și protecții laterale din plastic, o confirmare a firii aventuroase a modelului.

Dimensiunile sale o vor poziționa între Stonic și Sportage, fără a le face concurență celor două SUV-uri ale producătorului asiatic. Gama de motorizare va fi preluată de la noul Ceed. Pe listă se va regăsi și o versiune plug-in hybrid. Cel mai probabil, în gamă nu va fi disponibil un sistem de tracțiune integrală.

xCeed nu este singura surpriză pe care Kia o pregătește pentru Salonul Auto de la Geneva. În Elveția va ajunge și un concept pe care asiaticii îl arată deja într-o imagine teaser. O capotă profilată, brăzdată de nervuri proeminente, un logo iluminat și faruri LED unite de două benzi luminoase care par să se întindă pe toată lungimea grilei față. “Are un design care îți face inima să bată mai repede”, spun designerii care au desenat conceptul la centrul de design din Frankfurt.

Adaugati comentariu