Test drive – Citroen C3 Aircross

Test drive - Citroen C3 Aircross

Citroen C3 Aircross – un test cu măsurători complete! Cu un design original, care îl evidențiază printre SUV-urile mici și cu o versatilitate remarcabilă a interiorului, C3 Aircross oferă o doză zdravănă de confort, accentuată de transmisia automată. În test, versiunea PureTech 110 în echiparea de top, Shine.

Opriți Pământul, vreau să cobor! … sau nu, pentru că aterizarea extraterestrului C3 Aircross în segmentul cross-overelor mici nu mă sperie și nu mă surprinde deloc. În primul rând, a fost prefațată de a treia generație a extravagantului C3, cu care Aircross împarte platforma tehnică și motoarele. Apoi… cine se mai miră când vede un Citroen „altfel”, când casa franceză ne-a răsfățat, de-a lungul timpului, cu atâtea modele nonconformiste?

Și, în final…nu e nevoie decât de o privire la situația tot mai dificilă a monovolumelor, pentru a înțelege de ce Citroen a decis înlocuirea lui C3 Picasso cu C3 Aircross. Știu, precedenta încercare a francezilor de a lansa un SUV nu a fost prea fericită: C4 Aircross nu era decât un Mitsubishi ASX botezat, căruia, în ciuda certelor calități, i-a lipsit „strălucirea” și șarmul tipic produselor Citroen.

Dar eclipsa SUV-urilor a luat sfârșit în Paris: C3 Aircross a adunat peste 20.000 de comenzi în doar câteva săptămâni de la lansare (s-au creat astfel liste de așteptare), fapt care dovedește clar că o bună parte din clienții de SUV-uri este atrasă de modelele cu o identitate puternică. Deja noul SUV a fost încununat de unul dintre cele mai prestigioase premii din Europa, Auto Best, și s-a calificat și în finala Car of The Year.

Citește mai departe.

Adaugati comentariu