Noile Audi RS Q3 și Audi RS Q3 Sportback – SUV-uri compacte cu mulți cai putere

Audi RS Q3

Noile Audi RS Q3 și RS Q3 Sportback sunt sportivele compacte cu gardă mare la sol și look dinamic și putere impresionantă: 400 de cai putere!

Cele două sunt ușor de recunoscut. Grila Singleframe nu prezintă chenarul contrastant, are un finisaj negru lucios și structură cu aspect tridimensional. Logo-ul RS anunță apartenența la familia sportivă de la Audi. Faruri cu semnătură luminoasă specifică, standard LED și opțional Matrix LED cu semnalizatoare dinamice, și prize mari de aer îi asigură imaginea agresivă.

Audi RS Q3

GALERIE FOTO

RS Q3 Sportback măsoară 1.557 mm în înălțime, fiind cu 45 mm mai scund ca RS Q3. Aripile primesc o formă mai robustă, fiind cu 10 milimetri mai proeminente.

Din sparte, versiunea Sportback pare mai lată, datorită lunetei cu dimensiuni reduse și a eleronului care vine în continuarea acoperișului. Noua generație RS Q3 primește, în premieră, o evacuare RS cu două terminații ovale și finisaj cromat.

Opt culori sunt disponibile în gamă, printre care și nuanțele RS Kyalami green și Nardo gray.

Audi RS Q3 Sportback 7 (2)

Cele două primesc motorul 2.5 TFSI, care dezvoltă 400 de cai putere și un cuplu de 480 între 1.950 și 5.850 rpm, cuplat la un sistem de tracțiune integrală quatro. Este propulsorul care, în 2018, a fost primit “International Engine of the Year Award” pentru a noua oară la rând. Măsoară doar 50 de centimetri în lungime și cântărește cu 26 de kilograme mai puțin ca acela al generației anterioare.

Audi RS Q3 și RS Q3 Sportback accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,5 secunde, ar viteza lor maximă este de 250 km/h (280 km/h, opțional).

Audi RS Q3 Sportback 10

Șoferul poate alege unul dintre cele cinci sau șase moduri de rulare: comfort, auto, dynamic efficiency și individual, sau, ca alternativă la individual, două noi moduri noi, RS1 și RS2.

Față de versiunile standard, modelele RS vin cu o suspensie care apropie mașina de sol cu 10 mm. Se poate comanda contra cost suspensia RS sport plus cu Dynamic Chassis Control (DCC).

Portierele din față se deschid cu proiecții luminoase pe asfalt. Interiorul lui Q3 RS vine cu unitatea de control a aerului condiționat, consola centrală și ecranul tactil al sistemului MMI înclinate la 10% către șofer. Volanul RS sport este îmbrăcat în piele, prezintă butoane multifuncționale și o parte inferioară aplatizată.

Audi RS Q3

Scaunele sport sunt îmbrăcate în piele neagră și Alcantara și prezintă logo-ul RS. Scaunele RS sport opționale vin cu piele Nappa și model tipic RS. Cusăturile sunt standard negre, dar opțional, se poate alege roșu sau albastru.

Și modelele sportive sunt pratice, pentru că bancheta glisează în față cu 150 mm la RS Q3 și cu 130 mm la RS Q3 Sportback. Portbagajul oferă 530 de litri (1.525, respectiv 1.400 de litri, cu spătarul banchetei rabatat).

În Germania, Audi RS Q3 are un preț de pornire de 63.500 de euro, în timp ce RS Q3 Sportback pleacă de la 65.000 de euro. Cele două pot fi comandate începând cu luna viitoare.

Adaugati comentariu