Hello, yellow! Test drive Kia Stonic 1.0T-GDI

Kia Stonic 1 (5)

Ce este un Stonic? Este un animal mic, vesel și simpatic, care vine din Coreea de Sud și care speră să cucerească inimile amatorilor de SUV-uri mici. Reluăm întrebarea, haideți să mai încercăm o dată răspunsul: Ce e un Stonic? Kia spune că e un cuvânt compus din “speedy” (“rapid) și “tonic”.

FOTO: Bogdan PARASCHIV.

Acest tonic Stonic a văzut lumina zilei în iunie, la Salonul Auto de la Frankfurt, în același timp cu sora geamănă de la Hyundai, Kona, cu care împarte platforma. Segmentul SUV-urilor mici crește în Europa ca Făt-Frumos din poveste și tocmai s-a trezit cu un nou membru: mini-SUV-ul care are la bază Kia Rio, cel mai mic membru al familiei sud-coreene. Ca dimensiuni, nici Stonic nu e departe.

Kia Stonic 1 (3)

GALERIE FOTO

Stonic aduce un aer fresh de care segmentul avea nevoie. Este cel de-al patrulea model subcompact de la Kia, alături de Rio, Venga și Soul și poate din acest motiv, ați crede că a fost nevoit să stea la coadă atunci când s-a împărțit personalitatea. Ei bine, nu! Poate nu are îndrăzneala lui Nissan Juke și flerul Toyotei C-HR, dar nici nu o putem caracteriza pe micuța Kia ca fiind un personaj plictisitor în acest segment.

Grila tiger nose tipică brand-ului, flancată de farurile înguste și alungite, dau toate impresia că ai în fața ochilor o mașină robustă. Arcadele din plastic de deasupra roților și garda la sol de până la 18,3 centimetri, în funcție de roți, te-ar putea face să crezi că micul crossover ar accepta voios o aventură în off-road.

Kia-Stonic-12

Nu garantăm că ar ieși de acolo la fel de voios, pentru că Stonic cel mic este disponibil doar cu tracțiune față. Linia descendentă a acoperișului și stopurile tridimensionale îi confirmă natura de crossover de lifestyle. Cei 4,14 m în lungime, 1,76 m în lățime și doar 1,52 în înălțime (mai scund cu 15 mm chiar decât Mazda CX-3), dimensiuni care îi dau proporții solide, accentuate de o combinație contrastantă de culori, în cazul în care bifezi acoperișul și montanții de altă nuanță decât caroseria (510 euro).

Își respectă micul SUV numele format din “speedy” și “tonic”? Accelerează ușor și neașteptat de […] Citește continuarea pe www.missauto.ro!

Adaugati comentariu