Ce funcții speciale va avea primul pick-up Tesla?

pick-up Tesla (2)

Șeful Tesla anunță că primul pick-up electric al companiei va avea “funcții speciale”. Prima utilitară din Silicon Valley va fi dezvăluită anul acesta și s-ar putea numi Tesla Model P.

“De cinci ani de zile, mă tot gândesc la deign și la partea tehnică. Sunt nerăbdător să construiesc acest pickup”, spunea Elon Musk la sfârșitul lui 2017, atunci când, odată cu prezentarea noului Tesla Roadster și a primului său camion electric, a dezvăluit și o cshiță a viitoarei utilitare electrice.

pick-up Tesla

Primul pick-up Tesla este programat să intre în producție după ce viitorul Model Y va intra pe liniile de asamblare ale uzinei de la Fremont, California, nu mai devreme de 2020. Ca să facă față cerințelor pieței americane, pick-up-ul Tesla va avea proporții mai generoase decât Ford F-150.

Cu siguranță, „funcțiile speciale” la care face referire Elon Musk nu au legătură cu sistemul de propulsie, care este deja stabilit. Acestea ar putea fi abilități superioare de rulare autonomă sau sisteme de protecție inovatoare pentru cei aflați la bord.

pick-up Tesla (2)

“Poate va fi prea futurist pentru unii, dar mie îmi place ideea”, scrie Musk pe contul său de Twitter. Musk recunoaște că este mai entuziasmat în privința dezvăluirii viitorului Model P decât a noului SUV Model Y. Acesta din urmă va fi prezentat oficial pe 14 martie. Tesla a făcut publică încă o imagine cu SUV-ul care se va poziționa sub Model X și care va fi construit pe platforma sedanului Model 3.

Tesla Model Y

Sursă schițe: Carwow.

Adaugati comentariu