Second hand – Nissan Qashqai Mk1

Second hand – Nissan Qashqai Mk1

Second hand – Nissan Qashqai Mk1 – Succesul obținut de Qashqai se bazează pe trei capacități incontestabile: se conduce ușor în oraș, suportă escapade pe macadam și asigură confort întregii familii.

Conducere

Un aventurier compact care nu duce lipsă de calități: garda la sol generoasă, poziția înaltă la volan, și vizibilitatea frontală excelentă sunt doar câteva. Și mai avem: ținuta de drum, direcția precisă și frânele puternice impresionează. Totuși, motoarele nu sunt cele mai dinamice din segment, suspensia față moale produce ruliu pe viraje, iar direcția nu oferă un feedback prea bun. Cât despre aventură – tracțiunea integrală nepermanentă All-Mode asigură o aderență bună, mai ales că beneficiază inclusiv de diferențial blocabil central, care distribuie cuplul 50/50% pe punți.   

Habitabilitate

Dacă nu au pretenții exagerate de spațiu, pasagerii vor fi mulțumiți de habitaclul lui Qashqai. Chiar și volumul portbagajului este bun, raportat la gabaritul mașinii. Există, totodată și o versiune mai lungă cu 20 cm, numită Qashqai+2, care permite transportul a încă doi călători pe scaunele suplimentare din portbagaj, și care oferă banchetă glisantă. Avem și câteva obiecții: numărul de spații de depozitare este limitat, iar insonorizarea habitaclului se dovedește slabă. De cealaltă parte, suspensia moale absoarbe bine denivelările. Privitor la finisare, plasticele sunt tari, iar materialele sunt, în general, slabe calitativ, dar asamblările sunt foarte solide. Citește mai departe.

Adaugati comentariu