Cupra Formentor – Acesta este SUV-ul cu peste 240 de cai putere!

Cupra Formentor (7)

Acesta este Cupra Formentor, conceptul pe care spaniolii îl pregătesc pentru Salonul Auto de la Geneva. SUV-ul va primi un sistem de propulsie plug-in hybrid și 245 de cai putere.

Lansat anul trecut la Geneva, ca brand independent de performanță, Cupra pregătește un SUV coupe cu cifre impresionante. Formentor vine cu un design inspirat de SEAT 20V20, un concept prezentat tot la Geneva, în anul 2015, dar și de primul SUV cu șapte locuri de la SEAT, Tarraco.

Cupra Formentor (8)

Imaginile arată un model cu dimensiuni compacte și un look atletic, cu gardă la sol redusă și acoperiș cu linie descendentă. Oficialii Cupra trec în contul său “beneficiile unei mașini de performanță și calitățile unui SUV”.

Cabina lui Formentor oferă scaune sport, cu tetiere integrate și elemente din fibră de carbon, care îi subliniază natura sportivă. Un instrumentar de bord digital și un ecran amplasat în consola centrală, cu o diagonală de 10 inci, oferă informațiile relevante și facilitățile multimedia.

Cupra Formentor (10)

Spaniolii păstrează secretul în privința sistemului de propulsie al conceptului Formentor. Anunță doar că acesta este pus în mișcare de un sistem plug-in hybrid cu 245 de cai putere și beneficiază de o autonomie electrică de 50 de kilometri în ciclul WLTP.

Formentor ar putea prelua conceptul de propulsie de la un alt vehicul de studiu al Grupului Volkswagen, Skoda Vision RS, prezentat anul trecut la Paris. VIsion RS oferea tot o putere de 245 de cai putere.

 

Cupra Formentor (4)

 

Sistemul integra un motor pe benzină de 1,5 litri și 150 de cai putere și un motor electric de 102 cai putere. Energia stocată în bateria de 13 kWh oferea, în cazul conceptului constructorului ceh, o autonomie electrică de până la 70 de kilometri.

Cupra Formentor va ajunge în showroom-uri în 2020. Constructorul iberic speră să ajungă la vânzări anuale de 30.000 de unități în următorii cinci ani.

 

Adaugati comentariu